Atunci când observați un gândac în casă, cel mai frecvent lucru pe care îl faceți este să-l striviți cu un obiect sau chiar cu același pantof sau încălțăminte pe care o aveți în acel moment. Cu toate acestea, această practică nu este cea mai bună.

Strivirea acestui tip de insecte poate pune capăt imediat problemei în bucătărie sau în orice zonă a locuinței, însă nu este cel mai indicat lucru de făcut și, deși poate părea un gest fără niciun efect negativ, adevărul este că reprezintă un risc pentru sănătate și chiar dacă acesta este minim, cel mai bine este să nu-l mai faci. Iată de ce:

1.- provin din locuri murdare: aceste tipuri de insecte au tendința de a trăi în zone extrem de murdare, cum ar fi gropile de gunoi sau acolo unde există resturi alimentare, ca să nu mai spunem că gândacii (insecte de mari dimensiuni) își fac veacul și în canalizare și în gurile de scurgere a apei murdare.

2.- Au bacterii: atunci când calci pe un gândac, tot conținutul din interiorul lor se va răspândi, creând bacterii și provocând chiar alergii pentru oameni. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), aceștia nu trebuie striviți pentru a evita problemele de sănătate, cum ar fi bacteriile care se pot răspândi în mediul înconjurător și care pot provoca astm sau alergii dacă sunt inhalate.

Poți provoca sosirea mai multor insecte în casă: OMS le identifică drept insecte gunoiere, astfel că, odată ce un gândac este strivit și cadavrul este lăsat la locul lui, vor sosi mai mulți gândaci pentru a mânca resturile.