Potrivit experților, este mai bine să gătiți legumele la aburi decât să le fierbeți. Michelle Dudash, dietetician  și bucătar, a declarat pentru Runner's World:

 "Gătitul la aburi înmoaie legumele, ceea ce le face mai ușor de mestecat și poate face ca unele legume să fie mai ușor de digerat, cum ar fi broccoli și varza. De asemenea, gătitul la aburi adaugă umiditate, ceea ce face ca legumele să fie mai suculente". 

Beneficiile gătitului la abur 

Atunci când fierbeți legumele, pierdeți de fapt nutrienți importanți în acest proces. Fierberea implică scufundarea completă a legumelor sub apă, ceea ce face ca unii nutrienți, cum ar fi vitamina C și vitaminele B, precum și antioxidanții, să se scurgă în apă, gătitul la aburi ajută la păstrarea mai multor nutrienți.

Asta înseamnă că, atunci când fierbeți legumele la aburi, obțineți mai multe beneficii nutriționale, deoarece alimentele nu sunt scufundate în apă. Excepția de la această regulă este atunci când faceți supă. Pentru că, în cazul supei, consumați de fapt apa în care sunt filtrate vitaminele și nutrienții.