Unde mai pui că avea un aspect pur și simplu savuros. Deși pare o ușor de preparat, checul nu este o prăjitură foarte simplă. Trebuie să acorzi o mare atenție ingredientelor pe care le folosești, dar și altor pași foarte importanți dacă vrei să iasă delicios.

Dacă checul tău a ieșit prea uscat, înseamnă ca ai setat cuptorul la o temperatură prea ridicată. De asemenea, este posibil să fi folosit un raport greșit între ingredientele uscate și cele lichide. 

În cazul în care checul nu crește, cea mai frecventă greșeală este amestecarea excesivă a ingredientelor sau folosirea unei cantități incorete de bicarbonat de sodiu sau praf de copt. 

De ce rămâne checul crud la interior? 

Checul rămâne adesea crud la interior, deoarece nu a stat suficient timp la cuptor. Tocmai din acest motiv este important să îl verifici cu o scobitoare înainte de a-l scoate din cuptor. 

Dacă checul a crăpat la suprafață, înseamnă că temperatura cuptorul a fost una prea ridicată, iar coacerea a fost prea rapidă. De asemenea, o cantitate mare de praf de copt poate duce la crăparea checului. De asemenea, checul poate deveni lipicios, dacă nu îl lași să se răcească complet după ce l-ai scos din cuptor. El nu trebuie învelit în folie de plastic sau aluminiu, înainte să se răcească. 

Reguli de aur pentru un chec perfect 

Nu înlocui niciodată ingredientele. Respectă întocmai pașii din rețetă. Ouăle și untul trebuie să fie la temperatura camerei. Bate albușurile separat de gălbenușuri dacă vrei ca checul să iasă pufos. Gălbenușurile se mixează cu zahărul, minim 5 minute, până se albesc.

Nu folosi niciodata praf de copt deoarece acesta usucă checul. Este recomandată făina albă tip 000. Miezul de nucă trebuie prăjit înainte, iar coacerea se face la o temperatură de 180 de grade timp de 15 minute. 

foto: shutterstock.com