Cu toate acestea, în afară de diferențele evidente dintre formate precum Diet, zero și Coca-Cola normală, dacă ați călătorit, probabil ați observat că această băutură răcoritoare are un gust ușor diferit în funcție de țara în care vă aflați.

Principala diferență între Coca-Cola din alte țări și cea din Statele Unite este zahărul adăugat. Tipul de zahăr se poate schimba, dar și proporția de zahăr din diferitele formate de băuturi variază.

De exemplu, Coca-Cola mexicană folosește de obicei zahăr din trestie de zahăr, în timp ce Coca-Cola americană folosește sirop de porumb bogat în fructoză. Această diferență se datorează războiului comercial dintre Mexic și Statele Unite din cauza zahărului.

Diferitele țări și culturi au, de asemenea, preferințe diferite în ceea ce privește dulceața Coca-Cola și a altor băuturi răcoritoare, acesta fiind un alt motiv pentru care cantitatea de zahăr din băuturile răcoritoare carbogazoase poate varia de la o țară la alta, notează un topic Quora. 

Ceea ce nu variază sunt componentele de bază și procesul de fabricație. Îmbutelierea în franciză poate fi, de asemenea, un alt motiv pentru un gust diferit de la o regiune la alta.

Într-un restaurant, unde vă serviți singur băutura, Coca-Cola poate fi mai dulce, mai concentrată sau mai blândă, deoarece băutura este amestecată pe loc, iar proporțiile de apă, carbonatare sau chiar tipul de îndulcitor variază. Easy CO₂ Gas atrage atenția că în loc de sirop de porumb cu conținut ridicat de fructoză se poate folosi zahăr din trestie, zahăr brun sau caramel.

Temperatura poate schimba și ea gustul băuturii 

Condițiile în care se consumă băutura răcoritoare au, de asemenea, un impact asupra experienței senzoriale. "Este posibil ca aceeași băutură răcoritoare să varieze ușor în ceea ce privește gustul din cauza altor factori, cum ar fi temperatura la care este consumată, alimentele cu care este consumată sau condițiile în care este depozitată înainte de consum", notează site-ul propriu al Coca-Cola.

Ca o curiozitate, un pahar de 250 de mililitri de Coca-Cola conține 105 calorii. Dacă este fără cofeină, acesta are 110 calorii. Cu toate acestea, potrivit companiei, Cola zero are 0,5 calorii.