De fapt, pentru bucătar, când vine vorba de fasole verde, modul în care o gătești este practic cel mai important pas.Bucătarul spune că este foarte important ca atunci când gătim fasolea verde sau alte legume să le fierbem și apoi să le trecem pe sub un jet de apă rece.

Vom observa că textura lor devine mai crocantă. Același efect se produce și când congelăm fasolea verde înainte de a o fierbe. 

Cel mai bine este să începeți prin a congela fasolea verde.Această tehnică descompune celulele din interiorul fasolei verzi pentru a obține textura perfectă. Secretul acestei tehnici constă în inversarea procesului tipic.

În loc să gătiți și apoi să răciți rapid fasolea în apă cu gheață, se recomandă să o congelați, să o lăsați să se dezghețe și apoi să o rumeniți într-o tigaie. Potrivit lui Lopez-Alt, această simplă modificare a procesului de gătit va da un rezultat final incredibil. Fasolea verde va fi crocantă.

Este un truc care merită încercat, dar este, de asemenea, o tehnică care funcționează bine pentru orice legumă cu o structură similară lungă și îngustă, așa că bucătarul recomandă să o încercați și cu sparanghel sau mazăre.