Există mai multe tipuri de răzătoare, din metal, din plastic, cu o singură latură sau cu patru laturi, dar cea din urmă este cea care provoacă cele mai multe confuzii, pentru că uneori pare inutilă funcționarea unora dintre aceste laturi, pentru că nu obținem rezultatul pe care îl așteptăm, dar de fapt s-ar putea să o folosim greșit fără să știm acest lucru.
La ce se folosește fiecare parte a răzătoarei pentru alimente? Acestea sunt cele 4 utilizări ale sale
Râzătoare fină
Aceasta este partea cu cele mai mici găuri, cu lamelele orientate în sus. Este utilă pentru prepararea deserturilor, deoarece ne permite să obținem o coajă fină de citrice, cum ar fi lămâia sau portocala; de asemenea, funcționează pentru ceaiuri și infuzii, deoarece ne permite să adăugăm un vârf de cuțit de coajă de fructe sau de ghimbir în băutura noastră.
Râzătoare grosieră
Aceasta este partea cea mai utilizată dintre toate, deoarece este ideală pentru fructe, legume și chiar pentru a răzui brânza, acestea fiind, fără îndoială, cele mai populare utilizări ale acestei ustensile.
Râzătoare cu dinți
Probabil că ați văzut acea parte a răzătoarei care are găuri mici, dar în loc ca lamelele să se îndrepte în sus, acestea ies în afară ca niște dințișori. Această parte este ideală pentru a obține pudră de nucșoară, pentru a răzui condimentele tari precum scorțișoara sau pentru a sfărâma brânzeturile tari.
Râzătoare pentru felii
Această parte a răzătoarei are tăieturi mai mari, distanțate orizontal și este folosită pentru a obține felii sau fulgi de legume, cum ar fi dovlecei, castraveți, vinete sau cartofi. Dacă doriți să faceți cartofi prăjiți sau Ratatouille și nu doriți legume tăiate în cubulețe, această parte a răzătoarei este perfectă pentru această sarcină.