Dacă mirosul provine din cuptor, veți observa că acesta nu numai că este mult mai intens, din cauza acumulării de grăsime pe pereți sau în partea inferioară a cuptorului, dar produce și un fum care este, de asemenea, uneori greu de eliminat. 

Primul lucru pe care trebuie să îl facem pentru ca mirosul de cuptor ars să nu persiste, este să încercăm să prevenim apariția acestuia și, de aceea, este important să asigurăm o spălare periodică a cuptorului, pentru a îndepărta murdăria. 

Unul dintre cele mai bune remedii pentru a elimina rapid mirosul de arsură din cuptor pare să fie apa caldă, dar primul lucru pe care trebuie să-l faci este să elimini sursa problemei. Dacă există pesmet sau firimituri de pizza care au căzut și s-au carbonizat, aspirați-le pur și simplu cu un aspirator.

Apoi, ștergeți pereții și grilele cu o cârpă umedă și un jet de degresant pentru a elimina orice urmă de miros. Pentru ca acțiunea de curățare să fie și mai eficientă, adăugăm câteva picături de ulei esențial de lavandă sau de lămâie pe cârpă pentru a elibera un miros plăcut.