Pune borcanul cu dulceață fără capac într-o oală cu apă. Pune câteva linguri cu apă și în borcan, apoi așteaptă ca apa din oală să fiarbă. Atenție, nu trebuie să scoți borcanul până când apa s-a răcit complet. Pune apoi dulceața într-un alt borcan curat. 

De asemenea, unele gospodine preferă să pună dulceața zaharisită în cuptorul cu microunde pentru 7 minute. Aceasta este apoi perfectă pentru a fi adăugată în deserturi. În acest caz, dulceața trebuie folosită în scurt timp. 

Ce trebuie să adaugi în dulceață ca să nu se zaharisească 

Există un ingredient secret pe care trebuie să îl adaugi când prepari dulceața, pentru ca aceasta să nu se mai zaharisească cât timp stă în cămără. Este vorba despre zeama de lămâie. Nu este nevoie de o cantitate mare, e suficient sucul de la o jumătate de lămăie. Acesta este un bun conservant natural. Tot ce trebuie să faci este să adaugi zeama de lâmâie în dulceața chiar înainte de a o lua de pe foc.