Uneori, sosurile și condimentele pot ascunde urmele unei cărni alterate. Cu toate acestea, îți poți da seama foarte rapid dacă este cazul să consumi sau nu carnea de pui servită în farfurie. Iată semnele care indică o carne alterată:
Textura fiecărei bucăți trebuie să fie fermă Doar mirosul rețetei de pui pe care ați pregătit-o trebuie să vă ajungă la nas. Dacă miroase "ciudat", nu-l mâncați.
Dacă aveți dubii, încercați o porție mică înainte de a mânca puiul gătit, dacă are un gust neplăcut, știți ce aveți de făcut. Nu merită riscul.
Cum să-ți dai seama dacă puiul crud este alterat
În cazul în care carnea de pui s-a stricat, fie pentru că a expirat, fie pentru că nu a fost conservată corect, nu trebuie consumată niciodată, deoarece, fiind un aliment proaspăt, faptul că este într-o stare proastă implică prezența bacteriilor sau a altor microorganisme dăunătoare pentru sănătate.
Dacă ați lăsat în frigider, în urmă cu câteva zile, niște piepturi, ciocanele sau aripi de pui crude și aveți dubii dacă sunt bune pentru consum, nu trebuie decât să fiți atenți la câteva aspecte care vă vor indica clar dacă le puteți găti sau dacă, din motive de siguranță alimentară, este mai bine să renunțați la ele.
Culoarea: carnea de pui crudă are o culoare albicioasă spre roz, putând fi ușor mai gălbuie dacă este pui crescut în aer liber (hrănit cu porumb). O nuanță cenușie sau verzuie este un semn că este posibil să fie stricată. Bineînțeles, dacă depistați mucegai sau chiar părți negricioase ale cărnii, ar trebui să o aruncați imediat.
Textura: aceasta este, de asemenea, un indiciu clar dacă alimentele sunt bune și sigure. Pielea nu trebuie să fie excesiv de uscată sau ternă, deoarece și-a pierdut umiditatea naturală, iar carnea trebuie să fie netedă, niciodată nefiresc de moale. În cele din urmă, grăsimea trebuie să își păstreze culoarea naturală, între alb și galben, în funcție de tipul de pui, fără a avea niciodată un aspect lipicios sau "vâscos".
Mirosul: acesta este un alt semn evident care vă va spune dacă puiul crud este în stare bună sau dacă a început procesul de descompunere, care determină prezența bacteriilor. Dacă este stricată, carnea de pui are un miros puternic și foarte neplăcut.