Cu toate acestea, salata este o legumă perisabilă, care se poate strica rapid, dacă nu este depozitată în condiții optime.
Astfel, dacă vrei totuși să păstrezi salata verde mai mult de o lună în frigider, poți apela la un truc foarte simplu. Tot ce trebuie să faci este să învelești salata în hârtie de copt. Ea se va păstra astfel proaspătă și fragedă până la o lună.
Ce se întâmplă dacă salata este deja tăiată?
În acest caz, ai nevoie de două lucruri: un borcan de sticlă și hârtie absorbantă de bucătărie.
Mai întâi, puneți salata proaspăt tăiată în borcanul de sticlă. Apoi, puneți în borcan hârtie absorbantă. Este foarte important ca acesta să fie complet acoperit. Apoi, închideți borcanul astfel încât să nu intre aerul, iar la final, depozitați-l cu capul în jos în frigider.
În acest fel, hârtia va absorbi umezeala, ajutând salata să rămână proaspătă și crocantă mult mai mult timp. Tocmai umiditatea legumelor este cea care face ca acestea să-și piardă prospețimea în câteva zile. Hârtia de bucătărie absoarbe acest exces de umiditate.