Dezinfectarea acestora trebuie făcută cu atenție și întotdeauna după ce au fost spălate. Există pe piață mai multe produse specializate în dezinfectarea alimentelor care urmează să fie consumate direct, dar dacă nu aveți niciunul la îndemână, puteți obține un efect asemănător cu remedii de casă precum oțetul, care are proprietăți antibacteriene și dezinfectante foarte eficiente.

Dezinfectant cu oțet

Ingrediente

  • 2 căni de apă
  • 1 cană de oțet

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să speli foarte bine plantele pe care urmează să le consumi, nu trebuie să folosești săpun, deoarece acesta poate lăsa urme în alimente și apoi ajunge în corpul tău, pur și simplu clătește bine cu multă apă rece, pentru a îndepărta complet murdăria cea mai mare și mai vizibilă de pe frunze și tulpini. 

După acest proces trebuie să amestecați oțetul cu apa din soluția dezinfectantă, scufundați ierburile în această soluție și lăsați să stea timp de 10 minute, după acest timp scoateți ierburile și legumele, și clătiți rapid cu apă curată pentru a îndepărta gustul de oțet, acum vor fi gata să fie consumate fără probleme.