Cu toate acestea, indiferent de locul în care le mâncați, este important să le păstrați proaspete între momentul în care le preparați și cel în care le consumați. Din fericire, există multe modalități ușoare și convenabile de a vă asigura că sandviciul rămâne proaspăt și gustos până când doriți să-l mâncați.
Folosește pâine crocantă
Folosiți pâine cu crustă sau chifle pentru a nu se umezi. Pâinea crocantă, cum ar fi baghetele, este cea mai bună pentru a menține sandviciul.
Dacă folosiți pâine feliată, prăjiți-o înainte de a face sandviciul.
Pe de altă parte, anumite tipuri de pâine funcționează cel mai bine cu anumite umpluturi. Dacă veți pune ingrediente solide și grele în sandvici, cum ar fi carnea și brânza, folosiți o pâine crocantă mai rezistentă. Dacă veți avea o umplutură moale, mai vâscoasă, cum ar fi maioneza cu ou, folosiți o pâine albă mai pufoasă pentru a ajuta ingredientele să se lipească între ele.
Folosiți umpluturi uscate
Deși aproape orice ingredient poate fi folosit pentru a face sandviciuri, umpluturile umede le pot face să devină apoase și astfel să se strice mai ușor. Ungeți interiorul pâinii cu puțin unt înainte de a adăuga celelalte ingrediente pentru a crea o barieră de umiditate între umplutură și pâine.
Spălați salata și uscați-o bine înainte de a o pune în sandvici, iar roșiile puneți-le la mijloc între carne și brânză.
De asemenea, ați putea împacheta ingredientele umede, cum ar fi roșiile, într-un alt recipient și să le puneți pe sandvici înainte de a-l mânca.
Dacă folosiți condimente, puneți-le în mijlocul sandvișului, între ingredientele principale, astfel încât să nu umezească pâinea. Nu puneți niciodată condimentele direct pe pâine.
Puteți împacheta separat pâinea și umplutura și asambla sandviciul imediat înainte de a-l mânca. Această opțiune este convenabilă mai ales pentru sandviciurile care sunt din pui sau ton.
Dacă pregătiți sandviciul cu o zi înainte, înfășurați-l în folie de aluminiu sau în folie de plastic, puneți-l în frigider.