Pentru a ști dacă untul este bun sau stricta, ar trebui să vă uitați la proprietățile alimentelor în sine, în special la culoarea, mirosul și textura sa.

Datorită conținutului de grăsime, este rar ca acesta să fie atacat de microorganismele care formează mucegai, dar acest lucru se poate întâmpla. Dacă depistați această situație, este un semn evident că untul este stricat și ar trebui să-l aruncați. Iată și alte detalii care pot indica faptul că untul nu mai este sigur pentru consum:

Schimbări de culoare: dacă observați un contrast clar între interiorul și exteriorul untului atunci când îl tăiați, este posibil ca acesta să se fi stricat. O culoare anormal de palidă (aproape albă) sau, dimpotrivă, o culoare maronie închisă, sunt, de asemenea, semne ale unei posibile deteriorări.

Miros de mucegai: este un semn ușor de recunoscut, deoarece acest miros special este produs de procesul de oxidare a grăsimilor, care nu mai sunt în stare bună pentru consum.

Textura: un unt care nu are o textură fermă în frigider, unul care se descompune, chiar și cu părți lichide, sau unul care este anormal de tare și uscat, chiar crăpat, poate să nu fie bun pentru consum.

 

 

Tags: unt expirat