De ce aveți nevoie:
- pungă de hârtie
- Apă într-o sticlă cu pulverizator
Pas cu pas:
Pulverizează cu apă punga de hârtie, astfel încât punga să nu se rupă. Pune bucăție de pâine veche în ea și asaz-o pe o foaie de copt. Bagă punga la cuptor, fără ca aceasta să atingă marginile.
În primul rând, pulverizați o pungă de hârtie cu puțină apă cu ajutorul unei sticle cu pulverizator, dar asigurați-vă că umezeala nu sparge punga. Porniți cuptorul la foc mediu (între 170° și 190°). Se lasă să se încălzească timp de aproximativ 5 minute și apoi se scoate.
Merită menționat că această metodă se aplică atunci când aveți mai multe bucăți de pâine. Dacă aveți doar o bucată de pâine, puneți-o într-o tigaie și stropiți-o cu puțină apă.
Se lasă aproximativ 3 minute și se îndepărtează. Umezeala va face din nou pâinea moale și pufoasă. Sfaturi pentru a păstra pâinea mai mult timp
-Nu o depozitați în pungi de plastic, deoarece acest material nu permite trecerea aerului și reține umezeala în interior.
-Nu lăsați punga de pâine în apropierea spațiilor fierbinți din bucătărie, cum ar fi aragazul sau cuptorul.