Deoarece este bogat în amidon, poate fi folosit în orice rețetă. Cu toate acestea, carbohidrații săi sunt complecși, astfel încât oferă energie pentru mai mult timp și evită vârfurile de glucoză, precum și sațietatea.

Cartoful dulce este, de asemenea, bogat în fibre, vitamine, minerale și antioxidanți, deși conținutul său poate varia în funcție de tip. Profitați de toate proprietățile și beneficiile sale cu acești cartofi dulci prăjiți, care sunt crocanți și nu au nevoie să fie prăjiți în ulei. 

Cum se prepară? 

Spălați bine cartofii dulci pentru a îndepărta orice rest de pământ, uscați-i și tăiați-i în fâșii egale de mărime medie, păstrând coaja.

Într-un castron mare și adânc, amestecați împreună uleiul, pudra de usturoi, sarea, piperul și condimentele preferate, cum ar fi oregano, paprika, pătrunjel uscat sau o combinație.

Adăugați cartofii dulci în acest amestec și amestecați bine.

Acoperiți o tavă de aluminiu cu hârtie de copt și întindeți cartofii dulci pe ea. Aveți grijă să nu-i suprapuneți, altfel nu se vor rumeni.

Coaceți în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 30 de minute, amestecând la fiecare 10 minute pentru o rumenire uniformă.

Scoateți din cuptor și savurați delicioșii cartofi dulci cu toppingurile preferate, ca atare sau ca garnitură.

sursa foto: shutterstock.com