Astfel, dacă nu ai la îndemână cu grătar, îi poți coace la cuptorul preîncălzit. Trebuie ținuți în cuptor între 20 și 30 de minute. Pentru a-i decohi ușor, e indicat să îi coci la o temperatură de 200 de grade Celsius. În acest fel, coaja lor subțitre va fi mai ușor de îndepărtat. 

Dacă preferi să îi coci întregi, e bine să îi înțepi ușor. După ce se coc, îi poți acoperi cu un prosop pentru ca aburii să înmoaie și mai bine coaja, astfel încât să îi poți decoji rapid. 

Un alt truc pentru ca ardeii să se decojească ușor este să îi ungi cu puțin ulei de măsline înainte de a-i pune la cuptor. Tava trebuie pusa la 7, cel mult 10 centimetri sub grill ca să nu se ardă. 

Și sarea te poate ajuta să decojești mai ușor ardeii. Tot ce trebuie să faci este să presari sare peste ei după ce îi scoți din cuptor și să-i acoperi cu un prosop sau cu o folie pentru 20 de minute. 

foto: shutterstock.com