„Salata boeuf este o combinație de mâncăruri destul de grele, în special maioneza care este prezentă în acest timp de alimentație. La fel, ar trebui dacă nu se poate renunța la acest aliment, să-i spunem aliment ar trebui să fie într-o cantitate destul de mică și bineînțeles să nu fie combinat cu fripturi sau alte tipuri de mâncăruri”, a declarat Diana Pivniceru, antrenor fitness.

Salata de bouef conține mulți carbohidrați, legume bogate în amidon. Nutriționistul Lygia Alexandrescu recomandă să o consumăm cu moderație și să apelăm la câteva trucuri pentru a reduce aportul caloric.

"În primul rând, putem crește cantitatea de mazăre și de morcov în detrimentul cartofului. Nu foarte mult, undeva la 20% din cartof va fi înlocuit cu mazăre și morcov, deoarece acestea au indice glicemic mai mic. Există zone unde cartoful se înlocuiește cu păstârnacul. Totuși, această compoziție trebuie să rămână pe structura celor 3 legume cu care am fost obișnuiți.

În salata boeuf se adaugă și castraveți murați - și este bine să punem castraveți cu adevărat murați, nu în oțet, ci în saramură, iar gustul va fi unul special, în așa fel încât probioticele din castraveți, în amestec cu maioneza și cu celelalte legume, să ajute la digestie. În plus, valoarea calorică este mai mică.

Maioneza poate fi și ea îmbunătățită, ca rețetă: în loc de ou, putem adăuga iaurt. De asemenea, pentru gust bun, ușor picant, putem adăuga și câteva lingurițe de muștar. Este bine să fie un muștar de bună calitate, care conține chiar boabe de muștar și să nu conțină foarte multă sare și foarte mult amidon. Ulei putem adăuga, dar este de preferat să folosim un ulei de bună calitate - un ulei care să aibă un gust neutru, precum cel din sâmburi de struguri de exemplu, deci nu un ulei foarte rafinat. Astfel, valoarea calorică a salatei boeuf scade, pentru că acel gălbenuș care aducea mult colesterol este înlocuit cu un iaurt care are probiotice. Iar produsul, salata boeuf, are și un aspect frumos, dar are și valoare calorică mai mică și, în plus, este mai ușor de digerat", a explicat Lygia Alexandrescu, pentru hotnews.ro. 

foto: shutterstock.com

Tags: salata boeuf