Pentru a prepara coastele de porc la cuptor vom avea nevoie de: 1 kilogram de coaste de porc, 6 căței de usturoi, 1 linguriță de sare, 2 lingurițe de oregano, 1 linguriță de ardei dulce, 120 ml de oțet, 150 ml de ulei de măsline extravirgin și 4 sau 5 cartofi.

Unul dintre trucurile pentru coacerea coastelor de porc în cuptor este să nu le tai. Pe lângă faptul că este mult mai ușor pentru bucătar, este unul dintre trucurile care face ca rezultatul să fie mult mai gustos. Dacă o prăjim fără să o tăiem, carnea de porc se rumenește la exterior, iar în interior carnea este moale și suculentă.

Primul lucru pe care trebuie să îl facem pentru rețeta noastră de coaste de porc la cuptor este să zdrobim usturoiul și să adăugăm oregano, boia dulce, ulei și oțet. Batem totul bine pentru ca toate ingredientele să fie bine integrate. Turnați dressingul peste coaste, încercând să îl distribuiți bine pe toate părțile și evitând să îl concentrați pe tot în același loc. Acoperiți apoi cu folie alimentară, astfel încât să se marineze bine timp de cel puțin două ore.

Este foarte important ca după aproximativ o oră de gătit, să întoarcem coastele și să mai punem  condimente atât pe coaste, cât și pe cartofi. În plus, căldura cuptorului trebuie să fie puternică, la aproximativ 200º și în sus și în jos, astfel încât să fie omogenă.

foto: shutterstock.com