Organizația Mondială a Sănătății reamintește că nu trebuie să depășiți trei cești de cafea pe zi ca fiind un consum rezonabil al acestei băuturi.

Pe de altă parte, există persoane cărora nu le place gustul amar al cafelei și preferă să bea altceva, care de obicei este fie lapte cu cacao, fie decafeinizată, dar știați că există și alte alternative cu aceleași proprietăți ca și cafeaua, cu care vă puteți începe ziua pentru că vă oferă aceeași energie?Și, cel mai important, nu conțin cofeină. 

Ceai Matcha

Este un ceai verde sub formă de pudră, originar din China, dar care a devenit foarte popular datorită călugărilor Zen din Japonia, care îl beau pentru a se menține în alertă în timpul zilelor lungi de meditație și pentru a-și crește nivelul de concentrare.

Ceai Chai

De data aceasta călătorim în India, unde își are originea această băutură care amestecă ceaiul negru cu ierburi și condimente, ceea ce înseamnă de fapt Chai: ceai de plante. Acesta conține teină care, amestecată cu condimentele, stimulează sistemul nervos, ceea ce crește vigilența și favorizează, de asemenea, concentrarea. 

Cicoare

Este o plantă asociată cu cafeaua, deoarece este amestecată cu aceasta pentru a reduce aportul de cofeină. Are multe beneficii pentru sănătate, cum ar fi faptul că este bogată în antioxidanți și vitaminele C și A. De asemenea, furnizează potasiu, magneziu și calciu. Cu toate acestea, consumul său nu este recomandat tuturor, cum ar fi femeile însărcinate și femeile care alăptează.

Malț

Malțul este un produs derivat din orz, una dintre cele mai sănătoase și mai complete cereale. După prăjirea și măcinarea malțului, se poate produce o cafea complet naturală, fără cofeină. Pregătirea sa este foarte simplă și similară cu cea a cafelei, deoarece se folosește și cafetiera pe care o folosiți în mod obișnuit. O puteți bea cu lapte, ca atare sau amestecată cu cicoare. Este considerată una dintre cele mai bune surse naturale de energie, deoarece vă permite să recuperați lichidele și nutrienții epuizați de activitatea fizică.

Rooibos

Rooibos este un arbust folosit pentru prepararea de ceaiuri din plante sau infuzii. Rooibos trebuie administrat pe stomacul gol pentru a-și îndeplini funcția energizantă, deoarece acesta este cel mai bun mod de asimilare a ingredientelor active și de stimulare a metabolismului.

foto: shutterstock.com