În show-ul TV care a debutat în anul 2007, Andrew Zimmern se plimbă prin toată lumea și le arată oamenilor nu doar mâncăruri ciudate, ci și preparate culinare care sunt adevărate delicatese, chiar dacă mulți nu au auzit de ele.

În vârstă de 60 de ani, celebrul expert culinar a realizat anii trecuți și un top al celor mai scârboase preparate culinare din lume, iar unele mâncăruri sunt atât de ciudate încât puțini sunt cei care le-au încercat, iar unele dintre acestea chiar sunt interzise în restaurante!

Iată mai jos ce preparate scârboase a inclus în top Andrew Zimmern:

Brânză tofu cu gust de fecale

Fără doar și poate, expertul culinar a afirmat că acest preparat este pe primul loc în topul său, deoarece nu a reușit să înghită atunci când a gustat. Asta deoarece nu doar că are gust de fecale, ci și de gunoi! Potrivit lui Andrew Zimmern, brânza tofu cu gust de fecale se găsește în piețele din China, Taiwan și din sud-estul Asiei și este făcută din lapte de soia fermentat, carne, legume şi, uneori, fructe de mare, toate puse la saramură. Și, deseori preparatul este infestat cu viermi.

Hakarl – rechin cu gust de urină

Andrew Zimmern spune despre hakarl că este „cel mai dezgustător și cel mai groaznic lucru din lume”. Asta deoarece carnea este de rechin somnoros, o specie din Groenlanda care e bogată în acid uric și nu se poate consuma dacă nu este tratată timp de cel puțin șase săptămâni. Hakarl, rechinul cu gust de urină, este o mâncare tradițională islandeză care este servită iarna și are un miros de amoniac, iar gustul este asemănător cu al brânzei îmbibate tot în amoniac.

Casu Marzu - caşcavalul cu viermi vii

Original din Sardinia (Italia), cașcavalul Casu Marzu, denumit și formaggio marcio, este recunoscut la nivel mondial datorită faptului că este plin de insecte vii. Potrivit lui Andrew Zimmern, Casu Marzu înseamna brânză putrezită, iar fermentarea acestui produs are loc cu ajutorul acţiunii digestive a larvelor muştelor de caşcaval, care sunt introduse în mod voit, producând astfel descompunerea grăsimilor.