Totuși, există câteva preparate grecești tradiționale care, la prima vedere, par ciudate, însă merită să le încerci. Iată câteva dintre acestea:
Kohli „Bourbouristi” este considerată o delicatesă în Grecia și este o mâncare din melci. Denumirea acestui preparat vine tocmai de la sunetul pe care melcii îl fac atunci când sunt prăjiți pe pat de sare.
Patsas este un fel de ciorbă de burtă, care uneori are și bucăți din picioarele animalului. Acest preparat este împrumutat de la turci și este considerat un bun remediu pentru mahmureală.
Cap de miel este un preparat tradițional, iar creierul și limba sunt considerate cele mai gustoase.
Kokoretsi este un preparat gătit la rotisor din carne și organe de miel, legate cu intestine de animale. Acesta poate include inima, ficatul și splina mielului. Este servit adesea în Duminica Paștelui.
„Ahinosalata”este o salată din arici de mare și este considerată o delicatesă. Se servește adesea la tavernele de pe plaje.
Karidaki, care în limba greacă înseamnă nuc, este o delicatesă din nuci întregi, gătite și mâncate necurățate. Acestea sunt înmuiate de două ori într-un sirop și lăsate la macerat până la 15 zile.