De aici și importanța de a ști ce să faci și ce să nu faci atunci când se întâmplă acest lucru.

Bea apă

Bea cateva guri mici de apa. Aceasta poate ajuta ghimpele să alunece, dacă nu este prea mare și dacă este ușor înțepenit. De asemenea, puteți adăuga sare în apă pentru a face procesul mai ușor.

Luați ulei de măsline

Administrarea unei linguri de ulei de măsline poate ajuta, de asemenea, ghimpele să alunece cu ușurință și poate reduce senzația de disconfort și inflamație dacă acesta a afectat gâtul.

Mănâncă ceva moale

O banană poate ajuta la scoaterea spinului din gât. De asemenea, dacă se reușește, spinul va fi prins în masa bananei și nu va mai provoca disconfort.

Consultarea unui medic

Remediile menționate mai sus sunt doar în cazul unei urgențe reale, însă, cel mai bine este întotdeauna să mergeți la medicul dumneavoastră sau la un specialist care vă poate ajuta să extrageți spinii în mod corespunzător. În acest fel, nu va mai exista niciun risc.

Ce nu trebuie să faci NICIODATĂ...

Așa cum am menționat, aceste remedii casnice pot fi de mare ajutor în situații de urgență.

Consumul de alimente solide

Nu mâncați niciodată alimente solide, cum ar fi, de exemplu, miezul de pâine, deoarece, în loc să împingă spinul afară, acesta ar putea fi împins și mai mult în esofag sau, mai rău, ați putea rămâne cu o bucată de mâncare și cu un spin în gât, ceea ce ar reprezenta un risc mult mai mare.

Nu încercați să scoateți osul cu degetele sau cu orice alt instrument

Ar putea fi destul de contraproductiv, deoarece v-ați afecta gâtul, iar introducerea unor instrumente nemedicale ar fi cea mai gravă. Imaginați-vă că înghițiți neintenționat o pensetă mică sau ceva similar.

Fără palme pe spate sau manevra Heimlich.

Ambele sunt idei groaznice, nu vor face decât să blocheze și mai mult coloana vertebrală și ați putea afecta grav gâtul sau esofagul persoanei.