Pentru a avea murături gustoase, care să se păstreze cu zeama limpede toată iarna, gospodinele trebuie să țină cont de câteva aspecte foarte importante. Iată câteva dintre acestea: 

Nu folosi apă de la robinet 

Apa de la robinet poate duce la aspectul tulbure al murăturilor. Este o apă dură, de aceea este indicat să o fierbi înainte de o pune peste legumele pe care le pregătești pentru iarnă. Indicat este să fierbi apa cu o zi înainte de a o adăuga peste murături. 

Nu folosi sare de masă la murături 

Sarea de masă nu este un bun conservant pentru murături. Există în comerț sare specială pentru murături. Aceasta le va menține pe parcursul iernii, iar zeama nu se va tulbura. 

Sarea de masă conține un ingredient ce previne formarea de bulgari si mentine sarea fina cat mai… fina. Acel aditiv poate face ca moarea sa iasa tulbure. 

Dacă zeama murăturilor a început să se tulbure și să capete un miros neplăcut, este posibil să nu fi sterilizat bine borcanele. Totodată, zeama din borcan trebuie să acopere toate legumele care se află acolo.

Borcanele cu murături trebuie depozitate într-un loc răcoros. De aceea, temperatura din cămară este foarte importantă. Dacă în locul unde depozitezi murăturile este prea cald, floarea și mucegaiul se vor extinde extrem de repede.