Cartoful este unul dintre cele mai utilizate alimente în gastronomie, datorită valorii sale nutritive și versatilității. Putem găsi soiuri ale acestui tubercul în piețe și îl putem cumpăra în cantități mari pentru a pregăti ciorbe, tocănițe, deserturi, printre alte feluri de mâncare.

Cu toate acestea, este important să ținem cont de faptul că trebuie depozitați corespunzător pentru a nu se strica.

La zece zile de la recoltare, cartofii pot încolți din nou, fără a fi nevoie de pământ. Acest lucru se întâmplă pentru că sunt ținuți într-un loc uscat, cu prea multă lumină.

Unele ierburi aromatice, precum rozmarinul și lavanda, pot ajuta la păstrarea în bune condiții a cartofilor, în principal datorită uleiurilor pe care le emană. Ar trebui să le așezați în pliculețe în mijlocul cartofilor pentru a-i menține cât mai mult timp. De asemenea, puteți umezi o bucată de hârtie uscată cu ulei esențial de mentă și o puteți plasa între tuberculii depozitați.

Alții folosesc un măr pe care îl pun între cartofii depozitați, deoarece fructul eliberează etilenă, un gaz care încetinește germinarea cartofilor și îi menține în stare bună. Deși rezultatele pot fi pozitive, această tehnică nu a fost încă dovedită științific.