Ca să fie mai ușor de înțeles, este vorba de unirea cuvintelor breakfast și lunch. Sunt din ce în ce mai multe locuri în care se practică aceste obicei, motiv pentru care este util să știm despre ce vorbim.

Care este originea brunch-ului 

Acest cuvânt a apărut pentru prima dată în revista satirică Punch în 1896. Dar dincolo de cuvânt, originea acestui obicei nu este atât de clară. Este posibil să aibă două origini, una în Anglia și cealaltă în Statele Unite. În Anglia, servitorii aveau duminica liberă, când pregăteau un bufet mare pentru stăpânii casei, astfel încât, atunci când aceștia erau plecați, să se poată servi toată ziua.

Dar dacă îi plasăm originea în Statele Unite, atunci acest brunch era folosit pentru a mânca atunci când se serveau cocktailuri înainte de prânz.

Ce presupune un brunch 

Indiferent de originile sale, ar trebui să fie clar că acest brunch este, de obicei, copios. Adică, este un meniu cu o varietate de feluri de mâncare. De obicei, sunt porții mici, un amestec de dulce și sărat și, deși tradiționalele ouă cu șuncă sunt unele dintre cele mai populare, lucrurile au evoluat și acum se servesc și o serie de sandvișuri cu diverse arome și mâncăruri tipice din fiecare țară.

Băuturile reprezintă, de asemenea, o parte importantă a mesei. Acestea variază de la sucuri, la infuzii, cafea, smothie și, de asemenea, mocktails de diferite arome, care sunt foarte la modă în zilele noastre.

Dacă te uiți în orașul tău, cu siguranță vei găsi unul sau mai multe locuri unde poți lua un brunch complet. Să știți că sunt multe ingrediente și de obicei există mai multe meniuri, astfel încât să puteți alege pe cel care vă place cel mai mult. Cele mai populare alimente sunt fructele, sucurile, ouăle benedict, ncârnați, pâine prăjită, avocado, mici sandvișuri cu diferite arome, clătite, iaurturi, cornuri sărate și dulci, ouă prăjite și altele. În prezent, tendința este de a oferi preparate din ce în ce mai sănătoase, lăsând deoparte ingredientele saturate și zahărul.