Adevărul este că principalele diferențe constau în aspectul și textura lor. Cartoful roșu, așa cum îl descrie și numele său, are o coajă mai roșie decât cartoful alb, iar forma sa este aproape întotdeauna mai rotundă. 

Astfel, din punct de vedere nutrițional, ambele soiuri oferă o valoare similară organismului nostru. Nivelul de carbohidrați găsit în ambele variante va fi întotdeauna ridicat, ajungând la niveluri foarte asemănătoare cu cele conținute în cereale și leguminoase. 

Cartofii sunt, de asemenea, o sursă naturală foarte importantă de elemente precum fibrele și potasiul și oferă, de asemenea, niveluri ridicate de vitamina C și vitamina B6. Cu toate acestea, un procent mare din cartof este alcătuit din apă, astfel încât valoarea sa energetică este mai mică decât cea a legumelor, de exemplu.

Cum îi folosim la gătit? 

Potrivit experților, cartoful roșu oferă ceva mai multă versatilitate în bucătărie decât cel alb. În plus, spre deosebire de cartoful alb, cartoful roșu este disponibil pe tot parcursul anului, deoarece nu este sezonier. Cu toate acestea, progresele au făcut ca și cartoful alb să fie mereu disponibil în afara sezonului în magazine și supermarketuri.

În ceea ce privește utilizarea sa, datorită texturii și caracteristicilor sale, este mai indicat să folosiți cartoful roșu pentru rețete gătite sau fierte, deoarece este mai rezistent și nu are tendința de a se destrăma. Este un ingredient perfect pentru tocănițe și mâncăruri de lingură. Pe de altă parte, cartoful cu coajă albă este mai comod de folosit pentru toate acele mâncăruri în care vom prăji ceva, deși realitatea arată că sunt două soiuri foarte asemănătoare, astfel că ambele pot fi folosite pentru orice.