Dezavantajul este că același factor de umiditate îi permite, de asemenea, să se descompună mult mai repede decât alte fructe. O idee bună pentru a profita la maximum de proprietățile acestui fruct este aceea de a-l consuma imediat ce a fost tăiat.
Dar, uneori, dorim sau trebuie să o păstrăm mai mult timp. În acest caz, pentru a-i prelungi termenul de valabilitate, trebuie păstrat în frigider. Cu toate acestea, chiar și atunci, pepenele rezistă de obicei doar câteva zile.
Sfaturi pentru a păstra pepenele în frigider
Mai bine întreg decât tăiat
Primul lucru pe care trebuie să îl știți este că este întotdeauna recomandt să păstrați pepenele întreg și să îl deschideți doar atunci când urmează să fie consumat, încercând să îl mâncați pe tot, deoarece pepenele tăiat tinde să reziste mai puțin timp decât pepenele întreg.
Un pepene întreg se poate păstra două-trei săptămâni la frigider și aproximativ șapte zile la temperatura camerei, potrivit site-ului Gastrolab.
Dacă deschideți un pepene verde sau l-ați cumpărat bucăți, este indicat să îl congelați, acest lucru vă va permite să îi păstrați mai bine caracteristicile și cantitatea de apă. Pentru a face acest lucru, trebuie să-l tăiați în cuburi de mărime medie și să le congelați pe o tavă timp de două ore, fără să le îngrămădiți, apoi să le depozitați într-un recipient etanș și să le puneți din nou la congelator, astfel încât să reziste până la șase luni.
Cum se păstrează pepenele tăiat?
Dacă este imposibil să congelați sau să depozitați un pepene întreg și trebuie să îl păstrați în frigider, cel mai bine este să o faceți într-un recipient cu capac, încercând să eliminați excesul de umiditate pe care pepenele îl produce în mod natural în fiecare zi, în acest fel fructul va rezista aproximativ 3-4 zile.
Este extrem de important ca recipientul în care așezați acest fruct să fie etanș, deoarece, odată deschis, pepenele roșu absoarbe foarte ușor aromele.