După sărbători, rămâne în general foarte multă friptură. Carnea în stare crudă, de exemplu, își pierde din proprietăți după 24-48 de ore. Carnea de pui, de porc și peștele se alterează cel mai ușor. Carnea gătită poate rezista la frigider până la 4 zile. După această perioadă nu este indicat să o mai consumi deoarece poate dezvolta bacterii.
Carnea de pui
În stare crudă, carnea de pui se păstrează una-două zile în frigider și aproximativ 9 luni la congelator;
Gătită, rezistă 3-4 zile în frigider și între 2 și 6 luni la congelator.
Carnea de porc
În stare crudă, carnea de porc se păstrează una-două zile la frigider și până la 9 luni la congelator;
Gătită, rezistă 3-4 zile la frigider și până la 6 luni la congelator.
Carnea de vită
În stare crudă, carnea de vită se păstrează 3-5 zile la frigider și între 6 și 12 luni la frigider;
Gătită, nu mai mult de 4 zile la frigider și cel mult 6 luni la congelator.
Peștele
În stare crudă, peștele se păstrează o zi, cel mult două la frigider și până la 8 luni la congelator;
Gătit, se păstrează 3-4 zile la frigider și 2-6 luni la congelator.