Este recomandat să nu o prepari în cantități mari, deoarece maioneza își schimbă rapid culoarea. Salata de boeuf trebuie păstratată la frigider pentru cel mult trei zile, la o temperatură de cel mult 3-4 grade Celsius. 

Salata de boeuf este una dintre cele mai delicioase preparate pentru Sărbătorile de iarnă, dar și una dintre cele mai perisabile. Salata de boeuf nu poate fi păstrată prea multă vreme, chiar dacă este ținută la frigider. De reținut faptul că salata de boeuf nu poate fi congelată, deoarece, după decongelare, maioneza se taie și se formează o zeamă fără gust, care îi dă un gust neplăcut.

Este recomandat să depozitezi platourile cu salata de boeuf pe raftul de jos al frigiderului, unde este cel mai rece.

În ceea ce privește celelalte preparate tradiționale, trebuie să știi că sarmalele rezistă până la 5 zile în frigider, cârnații prăjiți aproximativ 7 zile, iar toba, caltaboșul și lebărul cel mult 3 zile.  

Cum îți dai seama că salata de boeuf nu mai este bună 

În momentul în care apare zeama în salata de boeuf nu mai este cazul să o consumi. De asemenea, dacă maioneza capătă o crustă, salata nu mai este sigură pentru consum pentru că se dezvoltă bacterii și riști să te îmbolnăvești. 

Este important să pui condimente în salata de boeuf nu numai pentru un plus de savoare, ci și pentru a păstra ingredientele în stare bună mai mult timp. Tocmai din acest motiv este indicat să adaugi în maioneză zeamă de lămâie, piper, sare și muștar. Toate acestea prelungesc perioada de consum a salatei de boeuf. 

foto: shutterstock.com