Există o credință larg răspândită conform căreia berea îngrașă pentru că este o băutură alcoolică. Cu toate acestea, berea, alcoolică sau nealcoolică, este o băutură care ar putea fi descrisă ca fiind sănătoasă. În mod normal, creșterea în greutate se datorează altor obiceiuri, cum ar fi un stil de viață sedentar sau alimente precum chipsuri, cârnați etc., care se remarcă prin nivelul ridicat de grăsimi saturate.
Nu este adevărat că berea îngrașă; numeroase studii au demonstrat că aceasta poate face perfect parte dintr-o alimentație sănătoasă, deoarece consumul său moderat nu duce la creșterea în greutate.
Tabel de calorii pentru bere (la 100 ml)
Bere neagră > 48-56 calorii
Bere belgiană > 42-70 calorii
Bere de ghimbir > 32-48 calorii
Bere de malț > 32-48 calorii
Bere fără alcool > 10-20 calorii
Prin urmare, atâta timp cât este consumată cu moderație, berea nu îngrașă și poate avea efecte pozitive asupra organismului la adulți. Este important de reținut că valorile calorice pot varia în funcție de marca specifică de bere și de conținutul de alcool. În plus, porțiile mai mari conțin mai multe calorii.
Berea nu conține grăsimi saturate sau zaharuri, dar conține o cantitate semnificativă de carbohidrați, vitamine și proteine. Este o băutură care ne oferă un număr infinit de beneficii. Berea are doar 43 de calorii la 100 ml, adică aproximativ 90kcal în fiecare "pahar". Acest lucru înseamnă că, în comparație cu multe băuturi răcoritoare, este o băutură foarte ușoară.
Câte calorii are o cutie cu bere
O cutie de bere (33 cl) conține aproximativ 150 de calorii, iar cu cât conținutul de alcool este mai mic, cu atât mai puține calorii conține. De asemenea, în funcție de marcă, o cutie de bere fără alcool furnizează aproximativ 50 de calorii. În acest caz, dacă vrem să avem grijă de silueta noastră, este mai bine să optăm pentru o bere cu conținut scăzut de alcool sau "fără alcool". Berea fără alcool are de trei ori mai puține calorii, deși conținutul caloric nu depinde doar de conținutul de alcool, ci și de sistemele de producție și de ingredientele folosite la fabricarea ei.