Dacă apa nu este limpede, atunci nu este bună pentru consum. Atunci când este contaminată, aceasta are bacterii, paraziți și agenți patogeni care pot afecta sănătatea, provocând boli precum holera, febra tifoidă, hepatita, amibiaza, giardioza, ascaridioza, leptospiroza, a relatat TuaSaude.
Cea mai bună purificare
Unii experți recomandă că cea mai bună metodă de a purifica apa prin uciderea tuturor microbilor, astfel încât să fie potabilă, este fierberea ei.
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă să fierbeți apa timp de 1 până la 3 minute, numărând de la momentul în care încep să se formeze bule la punctul de fierbere.
Dacă nu face bule, înseamnă că nu a fiert corespunzător. Trebuie să vă asigurați că bulele sunt produse de temperatura ridicată.
Site-ul Hesperian spune că, dacă vă aflați într-o zonă muntoasă, ar trebui să o fierbeți timp de trei minute, "deoarece apa fierbe la o temperatură mai scăzută mai sus în munți".