Salata rusească poate fi păstrată la frigider câteva zile. Ideal ar fi să fie consumată în termen de două-trei zile de la preparare pentru a-și păstra aroma și textura. Este important să fie depozitată într-un recipient etanș, cum ar fi un tupperware, și se poate adăuga puțină maioneză înainte de depozitare.
Temperatura frigiderului este foarte importantă și trebuie să fie între 2°C și 4°C.
De asemenea, este important să nu deschideți și să închideți caserola cât timp se află în frigider, cu excepția cazului în care doriți să mâncați salata rusească pe loc.
Ideal ar fi să fie consumată în termen de două-trei zile de la preparare pentru a-și păstra aroma și textura.
Salata rusească poate fi congelată?
Salata rusească care conține ton, ouă sau maioneză nu poate fi congelată.
Este posibil să se congeleze legumele crude și deja tăiate înainte de a pregăti salata și apoi să le dezghețați, să le fierbeți și să le adăugați la preparatul final.
Maioneza nu poate fi congelată în niciun caz, deoarece se poate tăia și, atunci când lanțul frigorific este rupt, este periculoasă pentru sănătate din cauza posibilității de a provoca salmonella.