Și, de obicei, fierberea lor durează ceva timp. Dar știați că există modalități de a accelera procesul?

Dimensiunea vasului, foarte importantă 

Știați că mărimea oalei influențează timpul de fierbere a cartofului? Acum probabil că vă gândiți că oala ar trebui să fie mai mică. Și asta are sens, deoarece o oală mai mică înseamnă mai puțină apă, deci apa va fierbe mai repede. Dar nu așa stau lucrurile în acest caz.

Dacă alegeți o oală mică, cartofii nu vor fierbe mai repede. Acest lucru face ca ei să se atingă în cea mai mare parte unul de altul, mai degrabă decât de apa în care se află. Dacă alegeți o oală mai mare, cartofii vor fi scufundați în apa clocotită, ceea ce îi va face să se gătească mai repede.

Apă clocotită 

Un alt sfat este să folosiți apă clocotită în loc de apă rece. Dacă folosiți apă care a fost deja fiartă în ceainicul electric, nu trebuie să așteptați ca apa să fiarbă în oală.

Apoi, când oala este suficient de mare și apa este deja fiartă, cartofii vor fi gata imediat! Dacă doriți ca toți cartofii să fie gata în același timp, asigurați-vă că sunt toți de aceeași mărime, altfel cei mai mici vor fi gata înaintea celor mari. Așadar, tăiați-i pe cei mari în două.

sursa foto: shutterstock.com