Nu este vorba doar de a șterge cu buretele primul vas pe care îl vezi, ci există un truc care presupune respectarea unei ordini în care speli vasele.
Primul lucru de care trebuie să se țină cont este un burete adecvat pentru curățare. Acesta trebuie schimbat periodic (la fiecare 2 săptămâni) și dezinfectat corespunzător pentru a nu contamina vasele care urmează să fie spălate.
Unele persoane preferă să poarte mănuși și să folosească detergent lichid de vase în loc de pastă. Un alt punct important este să îndepărtați orice resturi de mâncare înainte de a începe și, dacă aveți oale cu mâncare lipită de ele, înmuiați-le în apă fierbinte pentru a le dezlipi până când le vine rândul.
Ordinea corectă pentru a spăla vasele
Paharele: Primul lucru pe care ar trebui să începeți să îl spălați sunt paharele, ceștile deoarece sunt cele care acumulează cea mai puțină murdărie și au nevoie de un burete fără reziduuri alimentare pentru a fi impecabile. Acest lucru împiedică, de asemenea, ca acestea să se ciocnească cu alte vase și să se spargă.
Farfuriile: pe locul doi pe listă se află farfuriile adânci și extinse, potrivit GastroLab. În mod ideal, clătiți mai întâi înainte de spălare pentru a îndepărta excesul de alimente.
Tacâmurile: lingurile, furculițele și cuțitele sunt următoarele lucruri care trebuie spălate.
Tigăi: aici avem deja un exces de grăsime, așa că este recomandat să le spălăm aproape ultimele, pentru a nu murdări buretele.
Oale și tigăi: acesta este ultimul lucru pe care trebuie să-l spălați, deoarece sunt recipiente mai mari. În plus, este întotdeauna o idee bună să le înmuiați în prealabil, astfel încât grăsimea sau alimentele lipite să nu fie atât de greu de îndepărtat.