La prima vedere, doar cremozitatea lor și o oarecare diferență de gust le-ar putea diferenția. Dar adevărul este că sunt două produse foarte diferite, deși au utilizări similare.

Unt

Untul se deosebește de margarină prin faptul că este:

- Este de origine animală.

- Se obține prin baterea smântânii din lapte, deci este un derivat al produselor lactate.

- Conține colesterol.

- Conține grăsimi saturate.

- Conținutul său caloric este de aproximativ 750 de calorii la 100 de grame.

- Este o sursă de vitaminele A, D și E, proteine și minerale precum calciu, sodiu, potasiu, fosfor și magneziu.

- Formatul este, de obicei, solid și se întinde greu pe pâine.

Margarină

Margarina se deosebește de unt prin faptul că este:

- Este de origine vegetală.

- De obicei, este fabricat din uleiuri de soia, porumb, măsline și floarea-soarelui,

- Nu conține colesterol.

- Grăsimea este nesaturată, deși conține acizi grași "trans" datorită procesului de conversie a grăsimilor.

- Valoarea sa calorică este de aproximativ 900 de calorii la 100 de grame

- Acesta poate furniza vitamine doar dacă sunt adăugate.

- Se prezintă într-un format mai cremos și mai ușor de întins.