Cu toate acestea, se pare că, printre varietățile de paste lungi, spaghetele sunt cele mai populare, în timp ce printre varietățile de paste scurte, macaroanele sunt cele mai populare. Dar sunt oare același lucru cu pennele? Explicăm mai jos diferența dintre macaroane și penne.

Pennele sunt foarte tradiționale în Italia și sunt un tip de paste în formă de tub, ale căror capete sunt tăiate în unghi. În cadrul acestora avem încă două specialități: penne rigate, care au dungi orizontale, și penne lisce, care sunt complet netede.

Penne înseamnă stilou, iar dacă luăm în considerare forma lor cu acele capete înclinate, este destul de ușor de înțeles de unde provine numele lor.

Pennele au fost create în 1865 de către producătorul italian de paste Giovanni Battista, care a fost primul care a avut o mașină care să taie pastele proaspete în forma pe care am explicat-o.

Macaroanele din Statele Unite ale Americii

Un alt tip foarte diferit de paste sunt macaroanele din SUA, unde unul dintre cele mai populare preparate sunt macaroanele cu branza. Acestea sunt paste tot tubulare, dar mai mici, înguste, și cu o formă ușor curbată.

În cele din urmă, nu trebuie să confundăm macaroanele cu pastele mai groase, cu dungi, care sunt adesea numite și macaroane. În acest caz este vorba despre rigatoni, de asemenea foarte renumite în Italia.