Caserola din plastic nu este întotdeauna sigură pentru toate alimentele, în principal pentru că acest material este foarte sensibil la schimbările de temperatură, astfel încât va ajunge să afecteze aromele alimentelor tale.
Adevărul este că nu toate caserolele sunt potrivite pentru acest scop și, în mare parte, acest lucru se datorează faptului că unele dintre ele conțin Bisfenol A, o substanță chimică care ar putea fi legată de riscul de cancer. Tocmai din acest motiv se atrage atenția oamenilor că nu trebuie să depoziteze diferite alimente și aceasta este lista celor care sunt interzise.
Fructe și legume
Acest tip de alimente își pot pierde proprietățile și le pot face să devină moi. Își pot pierde chiar și vitaminele și mineralele, așa că este mai bine să le depozitați în recipiente de sticlă, dacă doriți.
Ouă crude
Ouăle pot fi genul de alimente care au o multitudine de bacterii, așa că este recomandat să evitați cu orice preț să le depozitați în astfel de recipiente, deoarece acestea s-ar putea răspândi și deveni contagioase.
Carnea procesată
Carnea gătită, marinată sau orice alt tip de carne nu trebuie depozitată în acest tip de recipiente și, în schimb, este recomandat să o depozitați în recipiente de sticlă. Dacă le depozitați în caserole din plastic, acestea s-ar putea altera mult mai repede.
Lapte și produse lactate
Depozitarea produselor lactate în cutii de plastic poate fi predispusă la schimbări bruște de temperatură, ceea ce poate face ca unele dintre ele să se acrească. Ar putea chiar să vă provoace o infecție la stomac.
Supe și tocănițe
Atunci când vă decideți să gătiți o supă, cel mai bine este să faceți doar cantitatea pe care intenționați să o consumați. Nu este bine să păstrați aceste preparate în caserole din plastic pentru ca acestea pot favoriza proliferarea bacteriilor.