Deși această plantă aromatică este folosită pe scară largă în gastronomie, ea are și alte utilizări în medicina populară, în frumusețe și în alte domenii. Cel mai bun lucru este că ne putem cultiva propria plantă de mentă sau o putem cumpăra la prețuri foarte accesibile.

4 întrebuințări ale mentei pe care nu le știai

Elimină respirația urât mirositoare. Pe lângă faptul că oferă o aromă excelentă, menta este antibacteriană și antimicrobiană. Dacă suferiți de respirație urât mirositoare, o puteți folosi ca remediu natural pentru gură. Un mod de a profita de acest ingredient este să îi mestecați frunzele sau, dacă preferați, să faceți un ceai din această plantă.

Dureri de cap. Dacă suferiți de dureri de cap ușoare, puteți folosi uleiul de mentă pentru a le ameliora. Trebuie doar să aplicați acest remediu pe locurile identificate și să frecați ușor.

Probleme respiratorii. Menta are proprietăți antiseptice, așa că poate ameliora simptomele legate de gripă sau alte probleme respiratorii. Pentru ca acesta să își facă efectul trebuie să bei o infuzie de mentă.

Ține la distanță insectele. Menta te va ajuta să ții la distanță muștele și țânțarii care dau târcoale casei tale, grație parfumului proaspăt pe care îl emană.