Destinația în care toată lumea visează să ajungă

Ceea ce era acum 100 de ani un sat de pescari a „explodat” în secolul XXI ca un veritabil centru global de atracție pentru cei mai sofisticați și pretențioși turiști, devenind cea mai populară destinație de călătorie. „The Best of the Best Destinations”, Dubaiul ocupă primul loc în topul publicat de platforma TripAdvisor.

Un loc mereu popular, Dubai a urcat încet în topul Travelers’ Choice Awards de la Tripadvisor în ultimii ani, iar acum, în 2022, deține coroana celei mai populare destinații din lume”, a declarat Justin Reid, director de destinații și călătorii la Tripadvisor, într-un e-mail către CNN Travel.

„Dubai este un oraș ultramodern, care are de toate: plaje aurii, restaurante de talie mondială și hoteluri superbe. Deoarece Travelers’ Choice Awards se bazează pe recenzii ale locurilor de vizitat și lucrurilor de făcut în vacanță, pentru a fi numită „cea mai bună din lume înseamnă că o destinație a obținut recenzii excelente din partea turiștilor”, a spus Reid.

„În ciuda efectelor pandemiei, Dubaiul a atras în continuare vizitatori din aproape toate colțurile lumii, în ultimul an, și s-a remarcat ca locul lor preferat în care să meargă într-un an în care chiar aveau nevoie de ceva distracție”, a continuat reprezentantul Tripadvisor.

Lista din acest an variază de la destinații europene până la râvnitele zone tropicale și deșertice.

Cele mai populare 10 destinații din lume

1. Dubai, Emiratele Arabe Unite

2. Londra, Regatul Unit

3. Cancun, Mexic

4. Bali, Indonezia

5. Creta, Grecia

6. Roma, Italia

7. Cabo San Lucas, Mexic

8. Istanbul, Turcia

9. Paris, Franța

10. Hurghada, Egipt

Tripadvisor și-a chestionat utilizatorii și cu privire la destinațiile populare, adică acele locații care cresc de la an la an. Au fost luate în calcul review-urile lăsate de călători atât pentru cazări, cât și pentru restaurante și atracții turistice. 

Top 10 destinații în trending

1. Mallorca, Spania

2. Cairo, Egipt

3. Rhodos, Grecia

4. Tulum, Mexic

5. Dubrovnik, Croația

6. Ibiza, Spania

7. Natal, Brazilia

8. Arusha, Tanzania

9. Gőreme, Turcia

10. Santorini, Grecia

Pe categorii, gurmanzii au numit capitala Italiei cea mai bună destinație culinară în acest an. Pentru schiori, stațiunea Zermatt, din Elveția, a fost aleasă de toți utilizatorii Tripadvisor ca fiind cea mai bună destinație de iarnă, în timp ce iubitorii de soare și plajă au ales orașul Cancún.

Top 10 cele mai populare destinații din SUA

Orașul jocurilor de noroc din America se află în fruntea listei SUA pentru 2022, iar vacanțele aici sunt în mod clar o mare atracție pentru utilizatorii Tripadvisor:

1. Las Vegas, Nevada

2. Oahu, Hawaii

3. Maui, Hawaii

4. Key West, Florida

5. New York City, New York

6. New Orleans, Louisiana

7. Savannah, Georgia

8. Miami Beach, Florida

9. Nashville , Tennessee

10. Sedona, Arizona.

Foto shutterstock.com