Unde se face cel mai bun prosciutto?
In Parma din regiunea Emilia-Romagna si San Daniele, din Friuli-Venezia Giulia. Datorita istoriei, prosciutto di Parma si prosciutto di San Daniele sunt cele mai cunoscute si apreciate sortimente din Italia. In nordul Italiei, populatia celtica a inceput sa conserve carne cu sare, iar in Parma, taranii faceau asta. In prezent, producerea de prosciutto inca este practicata aici ca o forma de arta.
Cand alegi prosciutto la magazin, ai grija sa fie un produs cu denumire de origine protejata (prescurtarea este DOP in italiana). Acesta este un standard care iti garanteaza ca prosciutto este facut din cel mai sanatos porc si ca procesul de fabricare nu implica aditivi.
Cum se mananca prosciutto?
Poti sa-l savurezi alaturi de mozzarella sau cu pepene. De asemenea, il poti manca intre doua felii de paine, ca panino.
Unde gasesti cel mai bun prosciutto in Roma?
1. Antica Caciara, Trastevere
Adresa: Via di San Francesco a Ripa, 140
Acest magazin este vechi de 100 de ani. Pe langa selectia de branzeturi locale, de aici poti sa-ti cumperi si cele mai bune sortimente de prosciutto.
2. Franchi
Adresa: Via Cola di Rienzo, 204
Daca vizitezi Vaticanul, opreste-te la Franchi si ia-ti la pachet un sendvis cu prosciutto la pachet.
3. Volpetti, Testaccio
Adresa: Via Marmorata, 47
Acesta este locul cel mai potrivit daca vrei sa degusti cel mai fin prosciutto. Italianul vesel de dupa tejghea te va ajuta cu placere sa-ti alegi ceva bun.
Sursa: www.eatingitalyfoodtours.com
Iti recomandam si 5 retete cu prosciutto care ii pun in valoare gustul: