Ingrediente:

½ cana apa calda

1 lingurita zahar

2 lingurite drojdie uscata

3 ½ cani faina (si ceva in plus pentru framantat)

2 lingurite sare

1 cana iaurt

Spray gatit

Mod de pregatire:

Amesteca apa si zaharul intr-o cana mica. Adauga drojdia si lasa totul deoparte timp de 5 minute.

Intre timp, pune sarea si faina intr-un bol de mixer. Adauga drojdia (dupa cele 5 minute) si iaurtul si amesteca totul cu mixerul la viteza medie, pana se omogenizeaza. Mareste, treptat, viteza mixerului, pana cand aluatul devine moale si compact, circa 10 minute mai tarziu. Nu iti face griji daca aluatul este lipicios: vorbim, la urma urmei, despre un aluat pe baza de iaurt.

Fa o bila mare din aluat si stropeste-o cu spray de gatit (sau cu ulei), pune-o inapoi in bol si acoper-o cu un prosop curat de bucatarie. Lasa aluatul la crescut pana isi dubleaza dimensiunea, circa o ora.

Intinde aluatul si imparte-l in opt bucati, asa cum ai proceda si pentru pizza.

Incinge o tigaie de fonta si lucreaza cu 1-2 bucati de aluat deodata. Intinde fiecare bucata pana cand are o forma rotunda cu o grosmie de cca. 0,6 cm. Nu te ingrijora daca are o forma neregulata, dar asigura-te ca are aceeasi grosime pe intreaga suprafata.

Gateste fiecare painica cate 1-2 minute pe fiecare parte, pana cand capata o culoare aramie. Scoate-le pe o farfurie si acopera-le cu un prosop. Repeta procesul cu aluatul ramas.