Mai mult de o treime din orasul Cluj este formata din studenti ce provin din toata tara si, de fapt, din intreaga Europa. Datorita varietatii si oportunitatilor pe care le ofera, orasul Cluj a fost inclus pe lista internationala a oraselor artistice ale viitorului. In orice colt al Clujului ai ajunge, poti sa descoperi locuri incarcate de istorie, traditii si obiceiuri, dar si peisaje absolut spectaculoase. Daca iti doresti sa vizitezi cat mai multe locuri si nu vrei sa irosesti prea mult timp la un restaurant, poti sa apelezi la livrare pizza in Cluj-Napoca prin foodpanda.ro, o metoda mult mai ieftina si rapida pentru buzunarul si timpul tau. Iata cateva lucruri pe care le poti face in Cluj.

Vezi panorama orasului

Poti incepe ziua cu o scurta plimbare pe dealul Cetatuia care ofera o panorama superba asupra orasului. Sunt 300 de trepte de urcat, iar sus vei gasi o priveliste incantatoare si o multime de terase. Fata de Cetatuia, de pe dealul Feleacului orasul arata mai indepartat si intins printre dealuri. Se afla la aproximativ 10-15 minute de mers cu masina de centrul orasului si ofera cel mai frumos tablou asupra Clujului. Daca iti doresti sa ramai in zona centrala, poti merge la terasa de pe Magazinul Central. Acolo este locul ideal in care poti manca sau bea ceva in tihna, admirand centrul istoric al orasului si in special Biserica Sfantului Mihail, punctul zero al Clujului.

Viziteaza Parcul Central

Cu o vechime de peste 180 de ani, Parcul Central este unul dintre principalele spatii verzi din zona centrala a Clujului. Acesta este si un obiectiv turistic destul de important, fiind inscris pe lista monumentelor istorice din oras. Renovat de curand, cazinoul din Cluj, situat pe malul lacului, gazduieste evenimente culturale sau recreative, fapt ce a dus la o schimbare pozitiva si binevenita in atmosfera parcului. Fie ca te relaxezi in preajma lacului si, eventual, te plimbi cu barca sau cu hidrobicicleta, Parcul Mare, asa cum mai este el numit, este o adevarata oaza de relaxare.

Mergi la Gradina Botanica

Considerata astazi muzeu national, Gradina Botanica este una dintre primele, cele mai mari si complexe astfel de gradini din sud-estul Europei. Gradina gazduieste un numar de 10.000 de specii de plante si colaboreaza cu peste 80 de tari pentru varietatea plantelor. Locatia este impartita in mai multe compartimente: medicinal, economic, ornamental etc. Principala atractie care iti va lua ochii si cuceri inima este Gradina Japoneza.

Viziteaza Piata Unirii si Biserica Sf. Mihail

Piata Centrala din Cluj gazduieste Muzeul Farmaciei, Biserica Romano-Catolica Sf. Mihail, dar si un ansamblu monumental alcatuit din cinci statui reprezentandu-i pe  regele Matia Corvin si pe cei patru generali ai sai. Biserica Sf. Mihail este un superb edificiu gotic, iar turnul cu ceas al acesteia este cel mai inalt turn de biserica din Romania. Catedrala-simbol a orasului este impresionanta prin marimea ei, dar si prin arhitectura, aceasta fiind pusa in valoare de pozitionarea ei in mijlocul piatetei. Piata are cea mai mare dimensiune din vechile piete ce se aflau in centrul si sud-estul Europei. In jurul ei pot fi vazute multe cladiri celebre precum Palatul Banffy, Banca Nationala sau cladirea fostei primarii.

 

Daca petreci mai mult de o zi in Cluj, exista o multime de muzee, parcuri, terase si alte atractii de care sa te bucuri. Pentru iubitorii de arta exista Fabrica de pensule, un spatiu unde se desfasoara expozitii de arta, ateliere si diverse evenimente culturale. Iar pentru iubitorii de paranormal, Clujul ascunde celebra padure Hoia Baciu, prezenta in toate topurile internationale cu locuri bantuite. Clujul a inceput sa devina din ce in ce mai popular, iar asta pentru ca este un oras foarte frumos si civilizat, in care ai diferite optiuni de petrecere a timpului liber.