Iubitorii de vin se pot bucura de cel mai nou wine bar deschis recent in Centrul Vechi al Capitalei, care reuneste o gama variata de vinuri romanesti si nu numai, intr-un decor de inspiratie americana. Abel’s Wine Bar se afla pe strada Nicolae Tonitza, la numarul 10 si este usor accesibil atat dinspre Centrul Vechi, cat si din Splaiul Independentei.

Abel’s este o afacere pornita din pasiune, de catre Horia Cretu, nepotul poetului Nicolae Labis, caruia i s-au alaturi si doi prieteni: Mihai Neata si Marius Ciobotea.

Acestia au creat un spatiul restrans, care poate primi un numar de cel mult 30 de persoane, care sa fie potrivit atat intalnirilor de afaceri sau petrecerilor de companii, cat si iesirilor cu prietenii sau cu familia.

„Am decis sa intru in retail din pasiune pentru vin si tot ceea ce tine de acesta. In ultimii ani, a devenit tot mai evident faptul ca vinul este mai mult decat un hobby pentru mine,” spune Horia Cretu, Managing Partner Abel’s Wine Bar. „In cea mai recenta calatorie in Statele Unite mi-am dat seama ca wine bar-urile cu specific american lipsesc complet de pe piata romaneasca si astfel s-a nascut conceptul Abel’s. Este mai degraba un fusion bar. Avem preponderent vinuri romanesti intr-un decor minimalist, tipic american,” a adaugat Horia Cretu.

Meniul Abel’s este foarte variat, debutand cu peste 100 de etichete, numarul acestora fiind in permanenta crestere. Toate soiurile pot fi cumparate atat la sticla, cat si la pahar. Pe langa vinuri, clientilor le sunt recomandate si cocktail-uri pe baza de vin, toate bauturile putand fi savurate alaturi de platourile de branzeturi si mezeluri, alese cu indemanare de specialistii Abel’s.

Vinurile sunt selectate atat din din Lumea Veche, Europa, preponderent din Romania, dar si din Lumea Noua, Statele Unite, America de Sud (Chile, Uruguay, Argentina), Australia.

Alaturi de cei doi co-fondatori ai Abel’s Wine Bar, Horia Cretu este preocupat in egala masura si de cultivarea gustului consumatorului roman pentru vinurile de calitate. Una dintre prejudecatiile cele mai frecvente este aceea ca un vin bun este si foarte scump. Prin intermediul degustarilor organizate periodic la Abel’s Wine Bar, fondatorii doresc sa desfiinteze acest mit si sa demonstreze ca se poate mentine un echilibru in relatia calitate-pret.

Abel’s Wine Bar este deschis de marti pana duminica, in timpul saptamanii intre orele 14.00-24.00, iar in week-end programul se prelungeste in functie de clienti.