Timp preparare:
< 30 min
< 30 min
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Internationala
Internationala
Pare reteta traditionala, dar nu e! Aici amesteci mirodenii de toate felurile pentru a parfuma puternic vinul rosu si adaugi si votca pentru mai multa tarie. Este o reteta a bucatarului Marcus Samuleson pentru Huffington Post.
Metoda de preparare
Zdrobeste scortisoara si cardamonul intr-un mojar. Pune-le intr-un borcan cu capac. Adauga ghimbirul, coaja de portocala, cuisoarele si votca. Inchide borcanul si lasa-le sa stea 24 de ore.
Strecoara votca printr-o sita fina intr-o oala. Adauga vinul rosu si vinul de Porto, zaharul, migdalele, stafidele si anasonul. Incalzeste amestecul la foc mediu pana cand incep sa se formeze bule pe marginile vasului.
Serveste in cani incalzite cu cateva migdale si stafide in fiecare. Pastreza restul de vin cald.
INGREDIENTE
- vin
- 85g stafide
- 85g migdale intregi
- 200g zahar
- 600ml vin rosu sec
- 500ml vin de Porto
- 1 portocala (jumatate feliata, jumatate rasa coaja)
- 115ml votca
- 1 lingurita ghimbir ras
- 4 pastai cardamom
- 8 cuisoare
- 2 bete scortisoara rupte in bucati
- 1 bucata anason stelat