< 1h
usor
Americana
Pregateste un desert care sa iasa in evidenta pe masa folosind un ingredient minune: sfecla rosie. Aceasta este un colorant natural excelent nu numai pentru aluaturi. Poti sa adaugi cateva picaturi de suc de sfecla rosie si in frisca sau in creme pentru a le da culoarea focului. Evident, ai la indemana si varianta colorantilor alimentari pe care ii gasesti la magazin.
Incinge cuptorul la 180C/ gaz treapta 4 si aseaza in tava speciala hartiile de briose.
Bate cu mixerul zaharul cu untul, la intensitate mare, timp de 1 minut. Adauga oul intreg si esenta de vanilie si mixeaza in continuare pana cand devine o crema moale.
Intr-un bol, cerne faina, cacao, praf de copt, bicarbonatul de sodiu si un praf de sare. Intr-un alt bol amesteca laptele cu sfecla rasa si otetul.
Acum, adauga pe rand din amestecul cu faina si din cel cu lapte, mixand bine dupa fiecare in parte. Repeta pana cand termini ambele amestecuri.
Pune cu o lingura din aluatul de briose in tava tapetata cu hartii speciale. Coace-le timp de 18-20 de minute pana cand briosele se umfla si devin elastice la atingere. Lasa-le sa se raceasca timp de 10 minute in tava, apoi scoate-le pe un platou.
Pregateste intre timp galzura. Iti trebuie:
- 115g unt la temperatura camerei
- 180g crema de branza dulce
- 260g zahar pudra, cernut
- 1 lingurita esenta de vanilie
Mixeaza untul cu branza timp de 3 minute pana cand devin pufoase. Adauga zaharul si esenta de vanilie si mixeaza-le la viteza mare pana cand obtii un amestec asemanator cu cel al albusurilor batute pentru bezea.
Decoreaza briosele cand s-au racit.
- cacao
- 6 linguri unt la temperatura camerei
- 6 linguri zahar brun
- 6 linguri zahar alb
- 1 ou la temperatura camerei
- 1/2 lingurita vanilie (esenta)
- 120 g faina alba
- 2 linguri cacao
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurita praf de copt
- 175 ml lapte
- 3 linguri sfecla rosie rasa fin
- 2 linguri otet de vin
- sare