< 1h
usor
Internationala
Pune toate ingredientele uscate si salvia tocata intr-un tocator electric sau intr-un robot de bucatarie si mixeaza pentru amestecare.
Adauga untul si pulseaza de cateva ori pentru a-l marunti. Transfera tot amestecul intr-un bol.
Amesteca piureul de dovleac cu oul si smantana si adauga-le peste restul ingredientelor din bol. Amesteca folosind o furculita pana cand incorporezi faina in ingredientele umede. Aduna totul intr-un aluat si scoate pe blatul tapetat cu faina.
Aplatizeaza aluatul intr-un disc de 18cm din care sa tai 8 triunghiuri.
Pune triunghiurile pe o tava tapetata cu hartie de copt si tine-le la congelator pana cand se intaresc.
Incinge cuptorul la 210C si aseaza triunghiurile de aluat la 2 cm distanta. Unge-le cu putina smantana, aseaza deasupra frunzele de salvie si presara cu putin zahar.
Coace-le timp de 20-25 minute sau pana cand trec de testul scobitorii.
Serveste-le cu gem de smochine si smantana dulce sau frisca.
Sursa reteta si foto: food52.com
- salvie
- 1 ou
- 80ml smantana lichida dulce
- 90g piure de dovleac
- 90g unt tocat cubulete
- 2 lingurite salvie tocata marunt
- 1/4 lingurita pudra de ghimbir
- 1/4 lingurita cuisoare macinate
- 1/2 lingurita nucsoara
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingura praf de copt
- 6 linguri faina
- 255g faina
- 8 frunze de salvie