Timp preparare:
< 1h 30min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Vegetariana

Valentin Vasile, antrenor personal si expert in nutritie, iti recomanda un tort vegan de care te poti bucura chiar si atunci cand tii dieta.

Metoda de preparare

Blat - strat inferior:

  • 500g mix migdale si alune de padure
  • 165g curmale deshidratate

Crema de caju:

  • 500g caju
  • 3/4 zeama de lamaie
  • o lingura unt de cocos
  • 2 pastai vanilie
  • stevia

Strat superior:

  • mix fructe de padure (zmeura, afine, capusi, mure, catina)

Mod de preparare:

Inainte de a ne apuca de treaba, punem la hidratat migdalele, caju si curmalele. Acestea se pun in blender si se mixeaza pana se obtine o consistenta crunchy, nici prea grosiera dar nici prea cremoasa, usor lipicioasa, insa datorita curmalelor. Compozitia se aseaza intr-o tava rotunda cu peretii detasabili, se preseaza bine si se pune la rece in congelator pentru 1-2 ore.

Intre timp se pregateste branzica de caju - nucile caju se mixeaza intr-un blender cu putere mai mare, alaturi de zeama de lamaie, untul de cocos si pastaile de vanilie, pana se obtine o crema fina. Aceasta se indulceste dupa gust cu stevia sau cu apa in care s-au hidratat curmalele. De asemenea, daca compozitia obtinuta este prea consistenta, se adauga apa pentru a facilita blenduirea.

Branzica de caju se aseaza pestre blatul crunchy de migdale si alune si se imbraca intr-un strat de fructe de padure (zmeura, afine, capsuni, mure, catina), dupa preferinte.Tortul se tine la congelator, si se scoate cu aproximativ o ora inainte de a fi consumat.

Din ingredientele specificate, se obtine un tort de aproximativ 2 kg.