Timp preparare:
< 1h 30min
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Internationala

Un tort racoritor, cu bucatele mari de pulpa de grepfrut, intr-un blat pufos cu mac infuzat cu Campari. Il poti imbraca intr-un strat consistent de frisca sau, daca ai timp, intr-un mousse de ciocolata alba.

Metoda de preparare

Incinge cuptorul la 190C.

Unge o tava rotunda cu pereti detasabili cu diametrul de 22cm. Aseaza la baza ei hartie de copt.

Mixeaza timp de 3 minute, la viteza medie, untul, 160g zahar si coaja de grepfrut. Adauga Campari si sarea si mixeaza sa le incorporezi.

Adauga galbenusurile, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Incorporeaza, apoi, pe rand faina, macul si stafidele. Bate separat albusurile si restul de zahar pana cand formeaza o spuma tare. Incorporeza-o incet in amestecul cu galbenusuri si faina.

Toarna aluatul in tava pregatita si niveleaza suprafata cu o spatula. Coace parjitura 35-40 de minute pana devine aurie si marginile se despind de tava.

Lasa-o sa se raceasca 15 minute inainte sa o scoti din tava, apoi complet inainte sa o tai in 3 felii pe orizintala. Asambleaza tortul asezand pe fiecare felie de blat un strat de un deget de frisca presarat cu felii de grepfrut taiate in bucatele mici.

Imbraca in frisca si presara seminte de mac deasupra. Tine prajitura la frigider cel putin 2 ore inainte de servire.

Sursa reteta si foto: Martha Stewart