Timp preparare:
2h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala

Cauti desertul ideal langa un ceai fierbinte? Acest tort are aerul unei prajituri nobile, dar e la fel de usor de facut ca orice desert de casa. Reteta vine din cartea Canal House Cooking Volume No. 7: La Dolce Vita de Melissa Hamilton & Christopher Hirsheimer. 

Metoda de preparare

Pune laptele la incalzit intr-o oala pe foc mediu. Cand aproape da in clocot ia-l de pe foc si adauga castanele. Acopera oala si lasa-le sa stea asa timp de 30 de minute pentru a se inmuia.

Scoate castanele din lapte si toca-le in bucatele potrivite. Apoi amesca-le intr-un bol cu ciocolata si migdalele.

Incinge cuptorul la 180C si unge cu o lingura din untul pregatit, o forma rotunda cu pereti detasabili cu diametrul 24-25cm. Aseaza la baza ei o hartie de copt unsa tot cu unt.

Bate restul de unt cu 50g zahar cu un mixer pana cand devine ca o crema. Adauga galbenusurile pe rand si bate cu mixerul dupa fiecare. Apoi adauga amestecul cu castane si ciocolata si incorporeaza bine.

Bate cu mixerul si albusurile pana cand devin o spuma tare. Adauga treptat cele 50g de zahar ramase. Spuma de albusuri trebuie incorporata treptat in amestecul pregatit anterior cu castane. Toarna aluatul in tava si coace-l la cuptor timp de 50-60 de minute sau pana cand trece testul scobitorii.

Lasa prajitura sa se raceasca in tava inainte sa o scoti. Pudreaz-o cu zahar inainte de servire. Poti adauga si cateva lingurite de frisca langa ea, daca doresti.