> 2h
usor
Internationala
Acest tort atragator are un ingredient surpriza: maioneza, care ia locul uleiului sau untului pentru a da nastere unui blat pufos si umed, perfect pentru prajituri neinsiropate. Iti trebuie, insa, o maioneza fara arome si fara prea multa sare pe care o poti pregati singur acasa.
Incinge cuptorul la 180C si pregateste 3 tavi rotunde cu diametrul 20cm.
Amesteca pudra de cacao cu ciocolata tocata intr-un bol. Adauga apa clocotita si amesteca cu un tel pana cand ciocolata se topeste si se omogenizeaza cu cacaua.
Cerne faina, praful de copt si bicarbonatul si lasa-le deoparte.
Bate cu mixerul maioneza cu cele doua tipuri de zahar timp de 2-3 minute. Adauga ouale, pe rand, si incorporeaza-le. Pune extractul de vanilie.
Incorporeaza in maioneza cu zahar si ou faina si amestecul cu ciocolata in 4 transe egale, alternandu-le.
Imparte aluatul in cele 3 tavi si coace blaturile timp de 30-32 minute. Lasa-le sa se raceasca timp de 20 de minute in tavi, apoi pe un gratar.
Pentru crema ai nevoie de:
- 300g ciocolata amaruie, tocata
- 340g unt moale
- 400g zahar pudra
- 1 lingura extract vanilie
Topeste ciocolata la bain marie, apoi lasa-o sa se racoreasca putin.
Incorporeaza in ea, cu ajutorul unui mixer, untul moale. Adauga treptat zaharul pudra cernut si incorporeaza-l tot cu mixerul. La final adauga extractul de vanilie.
Asambleaza tortul punand un strat generos de crema intre blaturi si imbracandu-l apoi in intregime cu crema.
Sursa reteta si foto: Epicurious
- ciocolata
- 290g maioneza
- 1 lingurita extract vanilie
- 2 oua mari
- 200g zahar brun
- 190g zahar
- 1 si 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/4 lingurita praf de copt
- 400ml apa fierbinte
- 340g faina
- 70g cacao
- 60g ciocolata amaruie tocata