Timp preparare:
> 2h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala

Acest tort atragator are un ingredient surpriza: maioneza, care ia locul uleiului sau untului pentru a da nastere unui blat pufos si umed, perfect pentru prajituri neinsiropate. Iti trebuie, insa, o maioneza fara arome si fara prea multa sare pe care o poti pregati singur acasa.

Metoda de preparare

Incinge cuptorul la 180C si pregateste 3 tavi rotunde cu diametrul 20cm.

Amesteca pudra de cacao cu ciocolata tocata intr-un bol. Adauga apa clocotita si amesteca cu un tel pana cand ciocolata se topeste si se omogenizeaza cu cacaua.

Cerne faina, praful de copt si bicarbonatul si lasa-le deoparte.

Bate cu mixerul maioneza cu cele doua tipuri de zahar timp de 2-3 minute. Adauga ouale, pe rand, si incorporeaza-le. Pune extractul de vanilie.

Incorporeaza in maioneza cu zahar si ou faina si amestecul cu ciocolata in 4 transe egale, alternandu-le.

Imparte aluatul in cele 3 tavi si coace blaturile timp de 30-32 minute. Lasa-le sa se raceasca timp de 20 de minute in tavi, apoi pe un gratar.

Pentru crema ai nevoie de:

  • 300g ciocolata amaruie, tocata
  • 340g unt moale
  • 400g zahar pudra
  • 1 lingura extract vanilie

Topeste ciocolata la bain marie, apoi lasa-o sa se racoreasca putin.

Incorporeaza in ea, cu ajutorul unui mixer, untul moale. Adauga treptat  zaharul pudra cernut si incorporeaza-l tot cu mixerul. La final adauga extractul de vanilie.

Asambleaza tortul punand un strat generos de crema intre blaturi si imbracandu-l apoi in intregime cu crema.

Sursa reteta si foto: Epicurious